Tuesday, April 3, 2012

om å reise

forskjellen på å lære noe, innsikt og selvinnsikt.

å lære noe på en reise: så kan du gjenfortelle det du har lært og du klarer faktisk å sette fingeren på akkurat hva det er. hva er det du kan nå, som du ikke kunne før du dro?

innsikt: du vet litt mer om hvordan verden fungerer, om det så er biologi eller sosiologi så skjønner du litt mer og du ser et tydeligere og større bilde.

selvinnsikt: den store selvinnsikten. "man er aldri den samme etter en reise". men vet du hva du egentlig innså? kanskje ikke. vet bare at jeg ble forandra, jeg har jo lyst til å vite hvorfor men det holder for nå - det holder at jeg vet at jeg har det bedre. kanskje om noen måneder eller år, har jeg klart å lære av det og innser hva som egentlig skjedde.

selvinnsikt trenger du ikke å reise for. du kan finne selvinnsikt i solsenga i din egen lille hage. det funker, liksom. alle mennesker bør sitte igjen med en selvinnsikt til slutt.

du kan også lære noe i ditt eget hjem, du trenger ikke alltid å reise for å lære noe, men det er jo en veldig fin måte å lære nye ting på.

innsikten. innsikten må du nesten reise for. men så er det ikke alle som trenger innsikt. noen nøyer seg med selvinnsikt. de har andre mål i livet.

It doesn’t have to be so complicated. You don’t have to strive to gain insight. It happens gradually.
In the end, it doesn’t really matter where you spent your life as long as you were happy living your life. A curious mind can be tamed anywhere and you can learn something in every corner. We live in a world that contains of small truths in every little thing - even in the monotonous sound of the train wheels that becomes a lullaby after some hours. Of course I could listen to the sound of a train closer to home, but I find it nicer to do it on a journey.

No comments:

Post a Comment

Blog Archive